Ta vare på barnebarna dine (for foreldre) (2023)

 • Lytte

  Ensom

 • Når du tar vare på barnebarna dine - enten det er i noen timer eller noen dager - er du sannsynligvis spent på å bruke all din gode foreldreopplevelse til god bruk.

  Men det kan være lurt å pusse opp noen få grunnleggende barneomsorg. Disse tipsene kan gjøre opplevelsen morsom - og trygg - for dere alle!

  Har nødinformasjon klar

  Vær forberedt i tilfelle du trenger å ta barnebarnet ditt til legen eller sykehuset.Det er viktig å kjenne et barnsmedisinsk historie, inkludert eventuelle allergier og eventuelle medisiner barnebarnet ditt tar.Har også informasjon om barnets forsikringsdekning og skriftlig tillatelse fra foreldrene som autoriserer deg til å få medisinsk behandling for barnebarnet ditt.

  Tall å vite:

  • Giftkontroll: 1-800-222-1222.Hvis du har enforgiftning av nødsituasjoner, Dette avgiftsfrie nummeret vil sette deg i kontakt med Poison Control Center i ditt område.
  • Politi/ambulanse: Hvis barnebarnet ditt har kollapset eller ikke puster,Ring 911.
  • Telefonnummer til barnebarns lege.
  • Foreldres arbeid og mobiltelefonnumre.

  Medisiner

  Vet hvilke medisiner du kan gi barnebarnet ditt i tilfelle sykdom.Hvis du har spørsmål, kan du ringe barnebarns lege før du gir medisiner uten medisiner.

  Ikke gi aspirin til barn eller tenåringer, som det har vært knyttet tilReye syndrom, en alvorlig sykdom som ofte krever behandling på et sykehus.

  Gi aldri barn medisiner som er foreskrevet for noen andre.Selv om to personer har den samme sykdommen, kan de kreve forskjellige medisiner med forskjellige doser og retninger.

  Sove

  Spedbarn yngre enn 1 år gamle bør plasseres på ryggen for å sove for å redusere risikoen forPlutselig spedbarnsdødssyndrom (SIDS).Sett aldri babyer på magen eller sidene for å sove.Babyer skal sove i en barneseng eller bassinet på en fast madrass med et montert ark, uten mykt sengetøy, plysjleker eller andre myke gjenstander.

  Andre måter å senke risikoen for krybbedød inkluderer:

  • Hold romtemperaturen behagelig og unngå overkledning av barnebarnet ditt.
  • Gi babyer en smokk ved naptime og leggetid, men ikke tvinger det hvis en baby motstår.Hvis tempoet faller ut under søvn, trenger du ikke erstatte den.
  • Hold babyer borte fra sigarettrøyk.

  Babyer somRom-aksje(sove i samme rom, menikkeDen samme sengen) med foreldre har lavere risiko for krybbedød.Vurder å ha en barneseng eller bassinet i rommet der du sover.

  Holde barnebarna trygge i bilen

  Babyer og barn skal være ibarnesikkerhetssetersom oppfyller gjeldende standarder.Alle barna yngre enn 12 år skal sykle i baksetet med passende sikkerhetsbegrensning.

  Spedbarn og småbarn bør sykle i et bakovervendt sete til de er 2 år gamle eller til de har nådd maksimal vekt og høydegrenser som er anbefalt av produsenten.

  Alle barna 2 år eller eldre, eller de yngre enn 2 år som har vokst ut av den bakvendte høyden eller vektgrensen for bilsetet, bør bruke et fremovervendt bilsete med full sele så lenge som mulig.

  Booster -seterer sikkerhetsseter for kjøretøy for barn som har vokst fremovervendt eller konvertible bilseter, men som fremdeles er for små til å være riktig behersket av bilens sikkerhetsbelter.

  Mange stater har lover som krever boosterseter for barn opp til 8 år og 80 pund, eller 4 fot 9 tommer høye.Barn bør bruke et booster-sete til bilens lap-and-shoulder-belte passer ordentlig, som vanligvis er når de har nådd 4 fot 9 tommer i høyden og er mellom 8 og 12 år gamle.

  Selv om staten ikke trenger boosterseter for eldre barn, må du først ha sikkerhet når du reiser med barnebarna dine.Følg produsentens anbefalinger og instruksjoner, og ikke overskrider vektgrensene.

  Hjelmer

  Hjelmer redder liv og forhindrer alvorlige hodeskader.Mange områder har lover som krever at barna bruker hjelmer hver gang de sykler.Så sørg for at barnebarna alltid bruker en når du syklertrehjulssykkel eller sykkel. Forsikre deg om at hjelmen passer godt.Vær et positivt forbilde (og beskytt ditt eget hode) ved å bruke hjelmen din også.

  Hjelmer bør også brukes til skøytesport, for eksempelrullebrettkjøring, Rollering, og inline -skøyter.AAP anbefaler at barna også bruker håndleddet, albuen og kneet for disse idrettene.

  Barnesenger

  Bruk et firmakrybbemadrass.For å unngå kvelningsfare, oppbevar myke gjenstander og løst sengetøy ut av barnesengen, inkludert puter, dyner, dyner, saueskinn, utstoppede leker osv.

  Krybbber laget etter 1974 oppfyller gjeldende sikkerhetsstandarder, inkludert lameller som ikke er mer enn 2-3/8 inches fra hverandre, slik at spedbarn ikke kan få hodet fast.En barneseng som har vært i familien i generasjoner kan ikke være egnet eller trygt - barnesenger laget før 1974 kan være dekket med blymaling, ha lameller som er for langt fra hverandre eller utgjør andre sikkerhetsfarer.

  Før du bruker en barneseng, må du sjekke sideskinnene for låseenheter.Fjern mobiler når et spedbarn er 5 måneder gammelt eller kan komme på hendene og knærne.

  Turgåere

  Turgåereer ikke trygge og ikke la spedbarn gå noe før de ville gjort uten en.De utgjør en høy risiko for skade, spesielt fra fall ned trappene som kan føre til alvorlige hodeskader.

  Leker

  Retningslinjer fra U.S. Consumer Products Safety Commission (CPSC) kan hjelpe deg med å se hvilkenlekerer aldersmessig passende for barnebarna dine.Du kan tro at fordi et barnebarn virker modent, kan de takle et leketøy som var ment for et eldre barn.Men det er ikke en god idé, ettersom aldersretningslinjer for leker anser utviklingsmessighet og sikkerhet.

  Når du handler, kan du se etter solide, godt laget leker som ikke utgjør choking-farer.

  Barnesikring av huset

  Tilsyn er alltid den beste måten å holde barnebarna trygge.Men det er også lurt åBarnesikre hjemmet ditt.

  Gå gjennom huset ditt med et øye for alt som kan være utrygt for barn, inkludert verktøy, kniver og kvelningsfare.For babyer og småbarn, legg utløpsdeksler på alle utløpsplatene.Og ikke glem sikkerhetsslåser og låser for skap og skuffer på kjøkkenet og badet.Se etter produkter som voksne enkelt kan installere og bruke, men som er solide nok til å motstå trekk og slepebåter fra barn.

  Lagre medisiner, husholdningsrensere og andre farlige stoffer trygt og utenfor rekkevidde.Vurder dørhåndtak og dørlåser for å holde barna borte fra steder med farer, som bad og svømmebassenger.

  Produkter for barnesikkerhet selges vanligvis i apotek, storboksbutikker og jernvareforretninger.

  Kvalt farer

  Babyer og småbarn kankveleEller bli fanget på de mest uventede måter - gardinledninger, strenger på klær og spedbarnsmøbler og tilbehør kan være farlig.

  Reduser risikoen for kvelning ved å ikke legge halskjeder eller pannebånd på barnebarna og ikke kle dem i klær med Drowstrings, som kan bli fanget på lekutstyr og møbler.Og selv om det kan være nyttig, ikke bind en smokk rundt barnebarns nakke eller binde det til klær.

  Bind alle vindusblind og draperi -ledninger slik at de ikke er innen barn.Mobiler som dingler over barnesengen, bør fjernes når babyer er 5 måneder gamle eller når de kan komme på hendene og knærne.

  Installer sikkerhetsporter, men ikke bruk gamle trekkspillstil, som kan felle et barns hode.

  Kvelningsfare

  Å sette ting i munnen er en av måtene babyer og ungdommer utforsker deres verdener.Men visse matvarer, leker og andre små gjenstander som vi sannsynligvis tar for gitt, kan lett hente seg i sine små luftveier.

  FelleskvelningFarer for barn under 4 år inkluderer mat som peanøtter, popcorn, rå gulrøtter og andre rå grønnsaker, hard frukt, hele druer eller kirsebær eller harde godteri.Se opp for små plastleker som kommer fra salgsautomater eller deler av eldre søskenleker, for eksempel (Barbie) dukke sko eller små konstruksjonsstykker (som leggoer).

  Vær våken under voksne fester, når nøtter og annen mat kan være i rekkevidde av små hender.Rydd opp omgående og forsiktig, og sjekk gulvet for droppet mat som kan forårsake kvelning.Oppbevar små kjøleskapsmagneter og andre små gjenstander utenfor barnas rekkevidde.

  Blyeksponering

  Det er viktig å gjøre det du kan for å redusere barnas eksponering for kilder tillede, spesielt hvis de er yngre enn 3 år gamle.

  Bly, som er i maling, jord og andre husholdningsområder, har vært knyttet til fysiske og atferdsmessige problemer.Selv om regjeringen forbød blybasert maling og bensin på 1970-tallet, er mange eldre hjem, leker, barnesenger og til og med noen møbler dekket med blybasert maling fordi de ble malt før forbudet.

  Hvis du bor i et eldre hus, er sjansen stor for at blybasert maling ble brukt på et tidspunkt.For å minimere eksponeringen for blybaserte malingflis, bruk en våt klut for å tørke vinduskarmer og vegger, og se etter vannskader som kan få malingen til å skrelle.Og begrens barnebarns eksponering hvis du har gjort store renoveringer.

  Forsikre deg om at barnebarna vasker hendene før du spiser, etter å ha spilt ute og ved sengetid.Legen din eller den lokale helseavdelingen kan gi flere tips.

  Eldre møbler

  Når barnebarna kommer for å bli hos deg, ikke bruk gamle barnesenger eller babymøbler som dine egne barn kan ha brukt for mange år siden.Selv om disse varene kan ha servert barna dine helt fint, oppfyller de kanskje ikke gjeldende sikkerhetsstandarder, kan dekkes med blymaling og kan bli slitt ned.Utstyr må være i god stand og opp til gjeldende sikkerhetsstandarder.

  Håndvask

  Vaske henderVel og ofte - spesielt etter å ha gått på do og før du tilbereder eller spist mat - er en av de viktigste måtene å forhindre spredning av sykdommer, frainfluensatil magefeil.

  Lær barnebarna dine denne viktige vanen for å hjelpe hele familien med å holde seg sunn.Du kan prøve såper med lyse farger, morsomme former eller tiltalende lukter.

  Vaksiner - dine og barnebarna dine '

  Vaksinerer en av de viktigste måtene å holde barna på - og alle rundt seg - sunne.Finn ut om barnebarna dine er oppdaterte på alt.

  Det er også spesielt viktig for besteforeldre å bli årligeinfluensa skudd, som anbefales for alle over 6 måneders alder, inkludert voksne.

  Forsikre deg også om at du har hatt TDAP -vaksine.Dette er spesielt viktig for å redusere sjansen for spredningkikhoste (kikhoste)til barnebarnet ditt.Kikhoste kan forårsake svært alvorlig sykdom eller død hos spedbarn.

  Skjermtidsregler

  Bruk disse aldersrelaterte retningslinjene for å holde barnebarns skjermtid under kontroll:

  • Babyer og småbarnYngre enn 18 måneder: Ingen skjermtid, bortsett fra videochatting.
  • Småbarn 18–24 måneder: Hvis skjermtiden er tillatt, velg bare programmering/apper av høy kvalitet, og bruk dem med barnebarnet ditt.
  • Førskolebarn: Begrens media til 1 time eller mindre per dag med programmering av høy kvalitet.Se med barnebarnet ditt.
  • Store barn: Plasser konsistente grenser for timer med mediebruk per dag.

  Tilby barnebarna dine en rekke ledige aktiviteter å prøve.Slå av enheter og TV -er under måltider og lekser, og sett et godt eksempel ved å begrense din egen skjermtid.

  Se etter aldersgruppevurderingsverktøy på noen TV-programmer og videospill (de er vanligvis oppført på skjermen) for å hjelpe deg med å bestemme hva som er OK for barnebarnet ditt.

  Online sikkerhet

  Barnebarna dine kan forbløffe deg med deres evne til å navigere i en datamaskin eller nettbrett.Men det er viktig å redusere risikoen for at barna kan bli utsatt for på nettet.

  Nettverktøykan begrense tilgangen til voksenmateriale og beskytte barna mot rovdyr på nettet.Mange internettleverandører (ISP-er) har alternativkontrollalternativer for å blokkere visse materiale.Programvare kan også bidra til å blokkere tilgang til visse nettsteder basert på en "dårlig nettsted" -liste som ISP -en din lager.Filtreringsprogrammer kan blokkere nettsteder fra å komme inn og kan begrense barnebarns personlige informasjon fra å bli sendt på nettet.

  Det er også lurt å lage et skjermnavn som beskytter et barns virkelige identitet.Og vurder å legge til husregler for enhetsbruk, for eksempel: Gi aldri navnet eller adressen din på nettet og klikk aldri på popup-annonser eller tilbud om å kjøpe ting.

  Etter å ha oppdratt dine egne barn, er det nå på tide å glede seg over å være besteforelder!

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Aron Pacocha

  Last Updated: 06/11/2023

  Views: 5772

  Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

  Reviews: 87% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Aron Pacocha

  Birthday: 1999-08-12

  Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

  Phone: +393457723392

  Job: Retail Consultant

  Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

  Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.