Hvordan skrive gode produktbeskrivelser [med eksempler] (2023)

En produktbeskrivelse er mer enn bare noen få ord om produktene du selger i nettbutikken din.En god produktbeskrivelse informerer kjøpere og kan overtale dem til å trekke avtrekkeren på et kjøp.

Hvis du ikke anser deg som en ordsmed, er det ikke nødvendig å stresse.Du trenger ikke å være Shakespeare for å skrive produktbeskrivelser som driver salg.I denne guiden til å skrive produktbeskrivelser lærer du:

  • Hva en produktbeskrivelse er og hvorfor det er viktig
  • Hvordan skrive gode produktbeskrivelser
  • 3 Produktbeskrivelse Eksempler for å inspirere deg
  • Hvordan en handelsplattform kan bidra til å drive salg

Forhandlerens guide til å selge online

Se hvor enkelt det er å legge til en nettbutikk i murstein-og-mørtel-operasjonene dine.Øk inntektene ved å tappe inn i et stort base av potensielle kunder.

Last ned nå

Hva er en produktbeskrivelse, og hvorfor er det viktig?

En produktbeskrivelse gir forbrukerne praktisk informasjon om produktets fordeler, målinger og spesifikasjoner, sammensetning, bruk av saker og mer.Detaljerte produktbeskrivelser er en kritisk del avSelger online.Produktbeskrivelser finner du på produktsider, vanligvis under produktets navn og pris.De er vanligvis ikke lenger enn 300 ord.

Hvis du trenger å skrive en lengre produktbeskrivelse, for eksempel for et meget teknisk produkt, kan du vurdere å koble til produkthåndbøker eller legge til andre seksjoner til produktsidene dine, for eksempel en gjennomgangsseksjon, størrelsesdiagram eller spesifikasjoner.

La oss se på et produkt beskrivelse eksempel fraBrow Bar Boutique'S nettsted.

Beskrivelsen for dettehattFinnes to steder på produktsiden: under prisen og under hovedproduktinformasjonspanelet.Beskrivelsen inneholder detaljer om hatens trendiness, samt spesifikasjoner som målinger og materialer.Det er et godt eksempel på hvordan du skriver produktbeskrivelser for klær og tilbehør.

Så hva er oppstyret med produktbeskrivelser uansett?En effektiv produktbeskrivelse kan forbedre konverteringsfrekvensene.Når du bruker beskrivelsen for å gi eksempler på brukssaker, gi spesifikasjoner og praktisk informasjon, eller bruke emosjonelt språk for å appellere til målkunder, kan du gjøre mer online "vindushandlere" til betalende kunder.En effektiv beskrivelse kan få en kunde til å bli forelsket i et produkt, eller bare bestemme at det tilfredsstiller deres behov.

Og når du innlemmerSøkemotoroptimalisering (SEO)Nøkkelord i beskrivelser, du gjør det lettere for kundene å finne produktene dine på Google og andre søkemotorer.Dette aspektet av produktbeskrivelser kan være spesielt nyttige hvis du for eksempel vilStart en butikkOg gi produktene dine kreative navn, i stedet for beskrivende.Ved å implementere SEO i beskrivelsen din, kan "Kelly -kjolen" vises i søkemotorresultatene (SERPs) for et nøkkelord som "Green Maxi Milkmaid Dress."

Hvis du leter etter andre ressurser for å åpne en butikk, kan du sjekke ut vårKlærbutikk forretningsplanguide.

Hvordan skrive gode produktbeskrivelser

Så tror du at du er klar til å takle produktbeskrivelsene dine?Her er fem beste praksis for å skrive produktbeskrivelser som kan selge.

1. Start med SEO

Identifiser et beskrivende SEO -nøkkelord eller nøkkelord som du vil at produktet ditt skal rangere for på SERP -er.Du kan lese opp påSEO beste praksisog bruk et verktøy somMozellerAhrefsFor å identifisere målnøkkelord, eller outsource SEO til et markedsføringsbyrå.

Generelt skal målet nøkkelord vises flere steder på hver produktside, inkludert i:

  • Produktbeskrivelse
  • Produktnavn (eks: “Purple Hat with Cheetah Print”)
  • Produktside's URL (EX: Sampleboutique.com/purple-hat-cheetah-print)
  • ALT -tekst for hvert produktbilde

2. Husk publikum

Husk å skrive for kundene du prøver å tiltrekke deg, og ikke bare for roboter (dvs. Googles søkealgoritme).Sett deg selv i kundenes sko og tenk på hva de trenger å vite for å kjøpe, og hvilket emosjonelt språk som ville trakk på deres irrasjonelle side og drive et impulskjøp.

På den praktiske siden kan tekniske spesifikasjoner bidra til å selge.For eksempel kan en størrelsesveiledning på en klesbutikks nettsted hjelpe kjøpere med å finne riktig passform.På den psykologiske siden kan det å forklare hvor populært eller etterspurt et produkt skaper en følelse av press (mer om dette senere).

3. Oppretthold merkevaren din

Når du skriver for publikum, husk å opprettholde merkevarestemmen din.En produktbeskrivelse er en utvidelse av merkevaren din, så følg stilguidenes regler og tale- og tone retningslinjer for å skape en jevn kundeopplevelse.

4. Fokuser på konverteringer

I stedet for bare å bruke blomstrende språk i produktbeskrivelser, må du også inkludere praktisk informasjon som hjelper til med å økeKonverteringer.Her er noen måter å gjøre det på:

  • Del bruk av bruk.Et produktbeskrivelseseksempel for en kjole kan omfatte: "Denne dag-til-natt-kjolen er flott å ha på kontoret med en blazer, og blir til det perfekte date night antrekket med et par hæler."Denne beskrivelsen tar et enkelt plagg og gjør det til et flerbruksstykke.
  • Skape en følelse av press.Setninger som "Limited Edition", "Limited Time" eller "Det ble utsolgt på tre dager forrige gang" i beskrivelsen, hjelper deg med å skape en følelse av haster som spiller inn iRetail Psychologyog oppfordrer kundene til å kjøpeSå de går ikke glipp av det.Et eksempel på produktbeskrivelsen som bruker disse taktikkene kan si: “Da vi først ga ut denne jakken, solgte den ut på mindre enn en uke.Vi har gitt ut et begrenset antall jakker for vårt jubileumssalg, og etter at de har solgt ut, er de borte for godt. ”

5. Utnytt sosialt bevis

Det er mer sannsynlig at forbrukere vilLytt til deres jevnaldrende meningerenn til markedsføringsmeldinger.Å utnytte kundeanmeldelser, presse omtaler og andre former for sosialt bevis i produktbeskrivelsene dine kan drive salg.

Et produktbeskrivelseseksempel på denne strategien kan være noe så enkelt som "Denne vesken har blitt delt mer enn 35 000 ganger på sosiale medier."

3 Produktbeskrivelse Eksempler

Ta inspirasjon fra disse produktbeskrivelseseksemplene før du tar et pass på å lage dine egne.

1. Eksempel på klær produktbeskrivelse

Beskrivelsen for dettelinskjorte fra Le Brow Barer et godt eksempel på hvordan du skriver produktbeskrivelser for klær.

Den primære produktbeskrivelsen begynner med, "din sommergarderobe -stift", som appellerer til målgruppens følelser.Deretter deler den praktiske detaljer om varens sammensetning.

2. Eksempel på skjønnhets produktbeskrivelse

Når du selger noe som er vanskelig å forstå på nettet, som parfyme, må en produktbeskrivelse gjøre det tunge løftet for å gjøre et salg.Luksus kosmetikkbutikkBillettviser hvordan det gjøres med produktbeskrivelsen deres for detteparfyme.

"Phi er en luksuriøs duft, inspirert av et naturlig ekstrakt av roser produsert i Afghanistans roseregion, Nangarhar," lyder beskrivelsen.Det appellerer til følelsene til luksuriøse-søkende kunder ved å forklare den eksotiske opprinnelsen til parfymenes duft.

“Denne roseoljen er ekstremt sjelden og av høyeste kvalitet.Inspirert av disse rosene, som vokser i et tørt og grovt land, er Phi en sjelden perle, som kompletterer kontrastlinjer, rik på naturlige råvarer som gir dybde og autentisitet, ”lyder den sekundære beskrivelsen.

Den forklarer videre eksklusiviteten til duften, så beskriver den duftens notater i detalj, for å bidra til å formidle det som vanligvis bare kan forstås gjennom lukt:

Phistarter med en rik fruktig linje med aprikos.Et helt naturlig aprikosekstrakt med sin overraskende rikdom fortryller og smelter sammen i en kanellinje og hint av bitter mandel, myknet av Bergamot essensiell olje. ”

3. Teknisk produktbeskrivelse Eksempel

Produktbeskrivelsen for detteKamera linsefraYM -Kameraviser hvor detaljert du kan være når du selger et meget teknisk produkt.Det bryter 300-ord-regelen for å dele kritisk informasjon som både fremhever produktspesifikasjoner og utdanner kunder med det de trenger å se etter i et objektiv.

Spesifikt inkluderer produktbeskrivelsen informasjon om teknologien bak linsen, hvordan bildestabilisering fungerer, fordelene med linsenes lette vekt og tilbehørskompatibilitet.Denne selgeren går utover med produktbeskrivelsen ved å bruke den til å utdanne kunder om produktet de kjøper.

Hvordan en handelsplattform kan hjelpe

IDetaljhandel pos -systemDette følger med netthandel -funksjonalitet kan hjelpe deg med å skape en omnikanals detaljhandelopplevelse.Med netthandel innebygd i POS, blir produktbeskrivelser synkronisert med nettbutikken din og murstein-og-mørtelbeholdning.

Med en Omnichannel Commerce -plattform som Lightspeed, oppdateres varelageret ditt automatisk om du selger på nettet eller i butikk.

”Jeg føler meg trygg på at inventarnivåene som jeg og salgsmedarbeiderne mine ser på POS, og at kundene ser på nettet er nøyaktige.[Lightspeed er] super brukervennlig, sier Tori Erickson avLojal tee -Boutique.

Når både dine ansatte og kunder kan få tilgang til det mest nøyaktigeInformasjon Informasjon, vil du unngå lager og frustrerende, tidkrevende kundeserviceproblemer.

I tillegg gir en Omnichannel Commerce -plattform deg kraftig innsikt i alle aspekter av virksomheten din.Med tilgang til avansert rapportering om salget på nettet og detaljhandel, vil du kunne ta informerte forretningsavgjørelser.

Klar til å komme i gang med produktbeskrivelser som driver salg?Lightspeeds omnichannel POS ogE -Trade -plattformkan hjelpe.Snakk til ossi dag.

How to Write Good Product Descriptions [With Examples] (1)

Nyheter du bryr deg om.Tips du kan bruke.

Alt virksomheten din trenger for å vokse, levert rett til innboksen din.

Mer av dette emnet:

Delinnlegg

How to Write Good Product Descriptions [With Examples] (2)

Skrevet av

Lysets hastighet

Lightspeed er en skybasert handelsplattform som driver små og mellomstore bedrifter i over 100 land rundt om i verden.Med smarte, skalerbare og pålitelige salgssystemer, er det en alt-i-ett-løsning som hjelper restauranter og forhandlere med å selge på tvers av kanaler, administrere drift, engasjere seg med forbrukere, akseptere betalinger og utvide virksomheten.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated: 30/11/2023

Views: 6045

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.