Besteforeldre kan være de beste husgjestene med disse 10 tipsene (2023)

For besteforeldre

Følg de generelle regler for etikette, med noen få tillegg

AvSusan Adcox

Susan Adcox

Susan Adcox er en forfatter som dekker besteforeldre og forfatter av Stories From My Grandparent: An Heirloom Journal for Your Grandchild.

Lær om vårredaksjonell prosess

Oppdatert 01. april 2020

Fakta sjekket avElaine Hinzey, RD

Grandparents Can Be the Best House Guests With These 10 Tips (1)

Fakta sjekket avElaine Hinzey, RD

Elaine Hinzey er en faktasjekker, forfatter, forsker og registrert kostholdsekspert.

Lær om vårredaksjonell prosess

Å være langdistansebesteforeldreer tøft, men det har én fordel som mange besteforeldre setter pris på: muligheten for å være gjest i hjemmet til dine barnebarn.

Å bo hos barnebarn og deres foreldre gir muligheten til å dele hverdagen deres på en unik måte. Du får innsikt som ikke er tilgjengelig for besteforeldre. Du kan imidlertid øke sjansene dine forfamiliekonflikt. Mye avhenger av hva slags husgjest du velger å være.

Følg disse 10 tipsene, og dine voksne barn vil fortsatt elske deg når du drar hjem.

1

Få innspill før du planlegger besøket ditt

Grandparents Can Be the Best House Guests With These 10 Tips (2)

Mange unge familier lever hektiske liv med ulike forpliktelser.Sørg for å søke innspill fra foreldrene før du planlegger et besøk. Uansett hva du gjør, ikke bare kunngjør når du kommer. Hensynsfulle besteforeldre kan tilby å komme på et tidspunkt da den unge familien trenger litt barnevakthjelp.

Sørg for å få innspill om lengden på besøket ditt også. Det kan være best å planlegge et kort besøk først. Hvis alt går bra, prøv et lengre opphold neste gang. Hvis du planlegger å kombinere besøket med noe annet, for eksempel et forretningsarrangement eller et besøk til en venn eller slektning, del timeplanen din på forhånd og ikke behandle vertens hjem som et hotell.

Hvordan være en god svigermor og bestemor

2

Respekter foreldretiden og foreldrenes regler

Selvfølgelig vil du tilbringe mest mulig tid med barnebarna dine, men ikke innskrenke foreldrenes tid med barna. Dette er spesielt viktig hvis du har enspedbarnbarnebarn. Du vil kanskje bruke hele dagen på å knytte bånd med babyen, men foreldrene foretrekker kanskje at du hjelper til på andre måter. Hvis barnebarna dine er eldre, vil foreldrene sannsynligvis være glade for at du underholder dem, men ha respekt for foreldrenes leggetider eller kosestunder. Respekter alltid foreldrenes regler, og ikke kjøp deg inn i den bransjen om besteforeldre har rett tilskjemme bort. Ingen foreldre ønsker å forholde seg tiloverdrevet, grinete barnetter at besteforeldrene deres har reist hjem.

Grenser å respektere når du er besteforeldre

3

Gi tilbud om barnevakt

De fleste unge foreldre vil gjerne ha en datekveld mens barna er i dyktige hender. Sørg for at du er kapabel ved å observere nøye hvordan foreldrene håndterer barna. Det kan være best å være på stedet en dag eller to før du tar på deg barnepass på egen hånd. Gjør ditt beste for å lære barnepass rutiner og hvor forsyninger oppbevares. Nårbarnevakt, følg alle instruksjonene så nøye som mulig og ikke nøl med å ringe foreldrene hvis du har et problem eller et spørsmål.

Hvordan være en god barnevakt når du er besteforeldre

4

Ikke forvent å bli båret rundt

Kunnskapsrike besteforeldre ordner om mulig selv transport. Dine voksne barn vil kanskje ikke egentlig at du skal kjøre bilen deres, selv om de kanskje nøler med å fortelle deg det. Å kjøre din egen bil er en mulighet for besteforeldre som ikke bor så langt unna. Andre besteforeldre bør sjekke inn for å leie en bil eller bruke offentlig transport. Ridesharing legger til et annet alternativ. Alle disse valgene lar deg unngå å kjøre familiebilen under oppholdet, men gir deg likevel alternativer hvis du trenger eller ønsker å dra et sted.

5

Vær fleksibel når det gjelder søvnordninger

Selv om det er ideelt å bo sammen med barna og barnebarna dine når det gjelder binding, innebærer det ofte mindre enn ideelle soveordninger. Det kan hende du får et barnesoverom eller må sove på en sofa eller luftmadrass. Hvis du ikke kan håndtere litt ubehag og ulemper, eller hvis du virkelig trenger god søvn for å fungere, gjør andre overnattingsordninger. Uansett hva du gjør, ikke klag på overnattingsstedet.

6

Vær selvforsynt

Det burde være en selvfølge at foreldrene til barnebarna dine ikke trenger noen andre å ta seg av. Ta vare på deg selv så mye som mulig. Pakk forsiktig slik at du ikke slipper unna uten nødvendigheter. Hvis du trenger en bestemt type pute eller en vifte på rommet ditt, ta det. Vær spesielt sikker på å pakke medikamenter. Hvis du må ha visse matvarer, pakk dem også, eller ha en plan for å få tak i dem. Mange dagligvarebutikker har nå leveringstjenester. Vær også forsiktig så du ikke blir overtrøtt, noe som ikke er lett med barnebarn rundt. Tretthet fører imidlertid ofte til sykdom, og du vil ikke at det skal skje under besøket ditt.

6 måter å unngå å bli et problem besteforelder på

7

Hjelp til med husholdningsoppgaver

Hensynsfulle gjester re opp sengene og ikke la toalettsakene deres ta over badet. Besteforeldre kan gå et skritt videre og hjelpe til med matlaging og rengjøring. Velg oppgaver som du kan gjøre med et minimum av instruksjon. Nesten alle kan brette håndklær eller hakke løk. Avstå fra dyprengjøring, hjemmereparasjoner eller omorganiseringsoppgaver med mindre du blir spesifikt bedt om å gjøre noe. Ellers kan det virke som om du kritiserer husholdningens standarder for renhold.

8

Tillat privat tid

Trekk deg av og til tilbake til ditt eget rom eller til verandaen eller terrassen og gi vertsfamilien litt privatliv. Du vil også være mer avslappet hvis du tilbringer litt tid borte fra kjas og mas. Ta med en bok for å lese eller pakk strikkepinnene eller yogamatten. Hvis du merker at ting begynner å bli litt anspent, gå en lang tur eller kjøre bil, eller ta en lur. Når du kommer tilbake til familiekretsen, vil du sannsynligvis føle deg mer velkommen.

9

Ha en positiv holdning og unngå konflikter

En person med en positiv holdning er en glede å være rundt. Klager er aldri godt selskap. Foruten å være generelt positive, bør besteforeldre ikke kritisere hvordan foreldrene gjør ting, selv om kritikken er dekket som vennlige råd. De ofte gitte rådene om at besteforeldre bør glippe leppene, går dobbelt når du er hjemme hos barna dine. Hvispolitikk er et problem, unngå det.Legg heller merke til hva vertene dine liker å snakke om og styr samtalen i den retningen.

6 måter å bli en bedre besteforeldre på

10

Behandle vertene dine

Å ha husgjester, selv samarbeidende er stressende. Belønn vertene dine, selv om de er dine barn, med et tegn på din takknemlighet. Hvis du vil holde fast ved tradisjonen og sende en gave etter at besøket er over, er det greit. Send aldri gaver til barnebarna uten å legge inn noe til foreldrene deres også. Du kan også gjøre noe spesielt under besøkene dine, som å betale for en middag ute eller plukke opp fanen for dagligvarer eller underholdning. En gave eller godbit vil avslutte besøket på en positiv måte og øke sjansene dine for å bli spurt tilbake.Og det er det de fleste besteforeldregjester håper på!

4 Kilder

Verywell Family bruker kun kilder av høy kvalitet, inkludert fagfellevurderte studier, for å støtte fakta i artiklene våre. Les vårredaksjonell prosessfor å lære mer om hvordan vi faktasjekker og holder innholdet vårt nøyaktig, pålitelig og pålitelig.

AvSusan Adcox
Susan Adcox er en forfatter som dekker besteforeldre og forfatter av Stories From My Grandparent: An Heirloom Journal for Your Grandchild.

Se vår redaksjonelle prosess

Møt vurderingsutvalget vårt

Del tilbakemelding

Var denne siden til hjelp?

Takk for din tilbakemelding!

Hva er tilbakemeldingen din?

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Arline Emard IV

Last Updated: 17/09/2023

Views: 5620

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Arline Emard IV

Birthday: 1996-07-10

Address: 8912 Hintz Shore, West Louie, AZ 69363-0747

Phone: +13454700762376

Job: Administration Technician

Hobby: Paintball, Horseback riding, Cycling, Running, Macrame, Playing musical instruments, Soapmaking

Introduction: My name is Arline Emard IV, I am a cheerful, gorgeous, colorful, joyous, excited, super, inquisitive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.