25 lukrative side-hustle-ideer for 2022 (2024)

25 Lucrative Side Hustle Ideas for 2022 (1)

Hvis du leter etter ideer til sidekjasninger, eller lurer på "Hvordan tjener jeg 1000 USD ekstra i måneden?" (eller mye mer), så er du på rett sted.

vi skal se påde mest lukrative ideene du kan starte med akkurat nå.

Listen vår inkluderer også mangelett sidekjassom krever svært lite tid eller risiko for å begynne å tjene penger. Så selv om du ikke ønsker å prøve noe stort eller investere i en forretningsidé, vil du fortsatt finne måter å tjene en sideinntekt på.

La oss komme i gang…

25 lukrative og lønnsomme sidekamper du kan begynne å tjene ekstra penger:

1. Veiledning

Hvis du er sterk i matematikk, engelsk eller et annet akademisk fag, bør du vurdere å åpne en veiledningssidevirksomhet.

Dette kan være en uformell sidemas som gir deg noen hundre dollar i måneden, eller det kan gjøres om til en fulltidsbedrift (online ELLER offline).

Jeg har hørt historier om mattelærere som tjener $75 i timen for å undervise i avansert matematikk (vanligvis personlig – det er slik du sannsynligvis vil tjene mest).

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Innen den første måneden. Bare lag en leksjonsplan og finn elever – via sosiale medier, lokale annonser, jungeltelegrafen, avisannonser, etc.

Hvor mye kan du tjene:

$10-$75 per time, avhengig av emnet og type student (videregående skole, universitet, etc.)

2. Selger på Amazon

Svært få av varene som er oppført på Amazon selges av selskapet selv. Oftere selges de av andre virksomheter og tredjepartselgere som betaler Amazon en avgift for å liste produktene deres.

De sender enten produktene selv etter en bestilling, eller lar Amazon lagre varelageret deres, sende det for dem, og til og med håndtere kundeservice/retur ... mot en ekstra avgift (dette kalles Amazon FBA og kan være svært lønnsomt).

Så hvis du noen gang har ønsket å åpne en nettbedrift som et mas, er store plattformer som Amazon en fin måte å komme i gang på.

Det er mye konkurranse, men det er også et stort publikum på Amazon. Og du kan øke synligheten din med Amazon-annonser til å begynne med (anbefales hvis du prøver dette).

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Du kan begynne å tjene penger online innen en eller to måneder etter at du har fått inventar og lagt opp oppføringen din på Amazon.

Hvor mye penger kan du tjene:

Seks eller syv figurer. Dette er en av de mest inntjenende forretningsideene på denne listen fordi den kan skaleres veldig raskt uten å kreve mer av tiden din, spesielt hvis du lar Amazon håndtere kundeservice, frakt osv. (via Amazon FBA, som nevnt ovenfor).

3. Lære en ferdighet

Vi så på veiledning som en forretningsidé tidligere, og du kan også lære bort en rekke andre ferdigheter som ikke er akademiske også.

Så hvis du har en ferdighet du brenner for, kan det være en flott mulighet for sidekjas.

Dette kan inkludere kunstrelaterte ferdigheter som skulptur, eller fag som snekring eller trearbeid. Du kan til og med undervise i noe som kampsport eller en sport du spilte på et høyt nivå.

Da jeg var ung, betalte foreldrene mine for at en svømmer skulle gi meg svømmetimer. Han brukte bassenget på college og underviste meg på lørdager. Så alt han trengte å gjøre var å møte opp og lære meg å svømme i en time på fritiden for å tjene penger.

Det blir ikke mye bedre enn dette for raske/enkle sidekjassideer.

For å finne kunder kan du legge ut lokale annonser (papirblader, Facebook-annonser, craigslist-innlegg og andre sosiale medier). Du kan tilby individuelle eller gruppetimer. Med gruppetimer kan du sannsynligvis tjene mer penger, men det tar lengre tid å starte og organisere.

4. Instacart

Instacart er en app for levering av dagligvarer samme dag hvor kunder velger varene de vil ha, og så kan folk som deg hente bestillingene for å tjene penger (pluss tips). Denne typen forretningsmodell er kjent som "gig-økonomien".

Instacart gir deg betalingsalternativer for å kjøpe dagligvarer, slik at du heller ikke trenger å betale ut av lommen i dagligvarebutikken.

Det er noen andre plattformer som det også, men Instacart ser ut til å være en av de mest anerkjente, og vi liker at du ikke trenger å betale for noe når du handler.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Dette vil begynne å tjene penger like raskt som noen sidemas på denne listen. Du kan tjene penger den første uken.

Hvor mye kan du tjene:

Dette avhenger av hvor du bor og hvor mange timer med arbeid du legger ned. Jeg har hørt historier om folk som tjener 200–400 dollar om dagen, men de jobber LANGE timer og bor i travle byområder. Du tjener kanskje ikke så mye, men $50-100 per dag er rimelig å forvente.

5. Freelance Consulting

Hvis du lærte en ferdighet eller handel i dine tidligere fulltidsjobber, eller hvis du er villig til å lære noe nytt, kan du ta til frilansing eller konsulentvirksomhet for å tjene en sideinntekt. Dette sidemaset kan hjelpe degtjene sidepenger etter å ha blitt permittert, eller kan gjøres om til en fulltidsbedrift hvis du foretrekker det.

Jeg har gjort litt av dette selv. Jeg pleide å jobbe som rekrutterer. Jeg sluttet for å bygge denne nettsiden og gjøre den om til en bedrift. Men underveis tilbød jeg freelance CV-skriving ogcoaching(intervjucoaching, karrierecoaching osv.) for å supplere min inntekt.

Så, som jeg begyntelære digital markedsføringgjennom å utvide nettstedet mitt, gjorde jeg litt markedsføringsrådgivning for å tjene litt ekstra sideinntekt.

Jeg tok min nye kunnskap og fant bedrifter som ønsket å betale meg for å hjelpe med nettsidene deres, sosiale medier og mer!

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Å tilby en tjeneste (i stedet for et produkt) er vanligvis en mye raskere måte å begynne å tjene penger på. Du kan begynne å tjene penger ved siden av som frilanser i løpet av dager eller uker. Bare finn en klient, ta betaling og gå på jobb (ja, jeg anbefaler å få betalt FØR du gjør arbeidet)

Hvor mye penger kan du tjene:

$20 000-$200 000+ avhengig av din nisje, tjenestetilbud og hvor godt du utfører/skalerer det. Jeg vil anbefale deg å komme i gang med B2B (business to business). Jeg forlot CV-skriving/coaching fordi folk ikke hadde råd til å betale beløpet jeg ønsket for tiden min. Da jeg gikk over til å gjøre markedsføring for bedrifter, var det plutselig ikke noe problem for bedrifter å betale meg de beløpene som virket enorme for enkeltpersoner. (Jeg fikk $1000-$5000 per prosjekt etter dette).

6. Bokføring, skatter og finansielle tjenester

Hvis du har bakgrunn fra regnskap eller finans, bør du vurdere å tilby bokføringstjenester, skatteforberedende tjenester eller andre finansielle tjenester. Bare sjekk med din by, stat og land for å finne ut hvilke lisenser og sertifiseringer som kreves for det du ønsker å tilby.

Som ekspert på et av disse områdene kan du få svært godt betalt for tiden din, enten ved å konsultere for bedrifter eller hjelpe enkeltpersoner.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

1-3 måneder.

Hvor mye kan du tjene:

$20-$100 per time.

7. Blogging

Blogging er ideen jeg valgte (jeg begynte å blogge her påKarriere Sidekickmens han fortsatt jobbet som rekrutterer, og deretter ble det til en fulltidsbedrift over tid).

Blogging har en læringskurve og er treg å komme i gang, men har høyt langsiktig inntjeningspotensial og er ikke spesielt stressende eller krevende fra et teknisk ferdighetssynspunkt.

Hvis du ønsker å starte en blogg, vil jeg anbefale å velge en smal nisje for å begynne. Det er et ordtak som sier at "nisjer skaper rikdom", og det er sant.

Jeg leste nylig en casestudie av en blogg som tjente $400 000 i året, og temaet var vedlikehold av svømmebasseng. Så ikke vær redd for å velge noe smalt og spesifikt!

Hvor lenge å tjene penger:

De fleste sier at du ikke bør forvente å tjene betydelige penger det første året med blogging. Så de første 12 månedene vil du sannsynligvis tjene under 1000 USD i måneden.

Ikke velg dette alternativet hvis du bare er ute etter noen enkle ekstra penger denne måneden eller året.

Denne ideen om sidekjas er definitivt mer et langsiktig, passivt inntektsspill, og en av de mest lukrative sidekjasningene over en 2-4 års periode.

Jeg kan imidlertid ikke understreke dette nok: Ikke velg dette hvis du ønsker å få betalt umiddelbart.

Hvor mye kan du tjene:

På lang sikt kan du tjene flere seks tall per år på å blogge hvis du velger en god nisje, presterer godt og holder deg konsekvent. Det er til og med blogger som tjener mer enn 1 000 000 dollar i året, selv om de selvfølgelig er unntaket.

8. YouTube

I likhet med blogging, er YouTube mer en langsiktig side-jag idé, hvor du ikke vil tjene mye i år ett. I det andre eller tredje året kan du imidlertid forvente at inntektene øker hvis kanalen din vokser.

Du tjener penger på nettet gjennom annonseinntekter, som YouTube deler med deg når folk ser videoene dine. Du kan også la merkevarer sponse videoer, eller bli en affiliate for forskjellige merker/produkter, hvor de betaler deg et kutt av hvert salg når du henviser folk til virksomheten deres.

Og selv om YouTube aldri er 100 % passiv inntekt (jeg har hørt mange skapere si at når de slutter å laste opp innhold, slutter de gradvis å motta visninger av det gamle innholdet deres også)... den skalerer fortsatt veldig raskt og du kan finne deg selv å tjene mye uten å måtte jobbe mer enn i starten.

(Det er hva "skalerbar" betyr, i utgangspunktet ... å tjene mer krever ikke mer tid).

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Ikke forvent å tjene mye det første året. Dette er et langsiktig skuespill.

Hvor mye penger kan du tjene:

Det er mye motstridende informasjon på nettet om hvor mye du tjener med et visst antall abonnenter. Og sannheten er at det varierer, fordi det virkelig avhenger av hvor mange visninger du får hver måned.

Jeg vil imidlertid si at med 500 000+ abonnenter i måneden, er det nesten sikkert at du vil tjene en heltidsinntekt, muligens seks sifre per år eller mer. Noen YouTubere er i stand til å tjene en heltidsinntekt med langt færre abonnenter ... for eksempel 100 000-200 000 abonnenter.

Det er bare fra annonseinntekter, så hvis du blander inn merkevaresponsing og tilknyttede avtaler, nevnt ovenfor, kan du definitivt tjene seks tall per år med en stor YouTube-kanal. Og de mest populære kanalene tjener millioner.

25 Lucrative Side Hustle Ideas for 2022 (2)

9. Kindle Publishing

Hvis du likte ideen om å selge på Amazon (nevnt tidligere), men ikke ønsker å forholde deg til fysiske produkter, emballasje, inventar, returer osv., bør du vurdere å selge e-bøker på Amazon! Du kan publisere en bok direkte til Amazon viaKindle Direct Publishingog begynn å tjene penger så snart den er publisert (forutsatt at du kan tiltrekke kunder og bli lagt merke til på plattformen).

Hvor lenge å tjene penger:

1-3 måneder på å publisere boken, opprette oppføringen og begynne å selge.

Hvor mye kan du tjene:

Noen hundre til noen få tusen dollar per måned, med inntekter som stiger, men faller sakte etter 6-12 måneder for de fleste selgere. (For å maksimere inntektene på plattformen på lang sikt, må du virkelig publisere flere titler... ideelt relatert til hverandre, som en serie... slik at du kan selge mer til fansen og tjene mer.

10. Airbnb

Hvis du har et ledig rom eller eiendom, kan du tjene en lukrativ sideinntekt fra å legge det ut på Airbnb for nattleie. Selv om det kan kreve noen forhåndskostnader for å møblere rommet, kjøpe ekstra håndklær og toalettsaker osv., kan det være svært lukrativt i det lange løp.

Det krever litt av fritiden din til å vedlikeholde, kommunisere med kunder osv. (Med mindre du ansetter en eiendomsforvalter). Men det er sant for enhver forretnings- eller sidekjasside. Det er nesten alltid pågående arbeid involvert.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

1-2 måneder.

Hvor mye penger kan du tjene:

7-12 % av eiendomsverdien per år, ca.

11. Podcasting

Populære podcaster kan tjene penger på sponsing og reklameavtaler, og det er podcaster om praktisk talt alle emner – trening, investering, jobbsøking og karrierer, kjæledyr og mer!

Så hvis du vil dele kunnskapen din, enten selv eller ved å intervjue gjester hver uke, bør du vurdere en podcast.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

I likhet med blogging, tror jeg ikke du med rimelighet kan forvente å tjene mye i løpet av de første 6-12 månedene med podcasting. År #2 og #3 er sannsynligvis der du vil se mer lønnsomhet, så dette er en langsiktig lek akkurat som blogging og YouTube.

Hvor mye kan du tjene:

Svært variabel. Noen topppodcaster tjener seks sifre og over, men dette er sjeldent fra det jeg har sett. Ikke mange podcastere er transparente med inntektene sine, og jeg mistenker at det ikke er like lukrativt som YouTube eller blogging (ikke ennå, i det minste).

12. Skrive CV og følgebrev

Hvis du har bakgrunn innen HR, rekruttering, eller du har jobbet som ansettelsesleder, kan du tjene penger på nettet ved å skrive følgebrev eller CV for jobbsøkere.

Jobbsøkere har ikke den største disponible inntekten, og du vil ikke tjene på langt nær så mye som om du tilbød en tjeneste til bedrifter (B2B), men det er fortsatt en måte å tjene en sideinntekt på mens du bruker like mye eller så lite tid som du ønsker per uke (som veiledning).

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

1-2 uker. Finn kunder, innkrev betaling og kom i gang med skrivingen.

Hvor mye kan du tjene:

Den gjennomsnittlige kostnaden for å skrive CV er over $500, så dette kan være en lukrativ sidemass eller til og med en fulltids nettbedrift.

Det tar imidlertid tid og krefter å skrive en god CV, og du må sørge for at du leverer gode resultater. Jobbsøkere regner med at du hjelper dem som enCV forfatter.

13. Redigering og korrekturlesing

Mange forfattere, bedrifter og til og med ideelle organisasjoner trenger redigerings- og korrekturlesing. Så hvis du er detaljorientert og har et godt grep om det engelske språket, kan du bli frilansredaktør eller korrekturleser.

Du kan finne kunder i ditt lokale område, eller bruke et nettsted som Upwork for å finne kunder globalt. Hvis du bestemmer deg for å sjekke ut Upwork, les artikkelen vår medeksempler på frilansjobbforslag, fordi dette vil hjelpe deg med å få flere intervjuer og jobbtilbud.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Du kan tjene penger så snart du finner kunder – innen en måned eller mindre.

Hvor mye kan du tjene:

Prisen din vil variere avhengig av type klient og nøyaktig type arbeid du utfører. Dette kan være alt fra $8-20 per time eller høyere. Generelt er redigering mer kompleks og vil betale mer enn enkle korrekturoppgaver.

14. Bli en virtuell assistent

Ledere, bedriftseiere, ledere og andre travle mennesker ansetter ofte envirtuell assistentfor å hjelpe til med noen av deres daglige oppgaver. Disse oppgavene kan være alt fra å svare på e-post, planlegge reiser, bestille hotell, gjøre avtaler osv.

Som oftest kan det å jobbe som virtuell assistent gjøres eksternt eller hjemmefra, så det er en flott idé om kjeft på nettet som ikke krever at du forlater hjemmet. Og du kan potensielt gjøre dette travelt til en fulltidsbedrift hvis du vil (ved å ansette personale og finne flere og flere kunder).

Hvor lenge å tjene penger:

1-2 måneder på å finne kunder og sende ut dine første fakturaer etter å ha startet arbeidet.

Hvor mye kan du tjene:

$5-15+ per time avhengig av hvor du befinner deg og hvor kundene dine befinner seg. Dessverre vil du ha mye konkurranse fra virtuelle assistenter i land som Filippinene, med svært lave levekostnader, så dette er ikke det beste sidemaset hvis du vil tjene mye. Det er imidlertid raskt og enkelt.

15. Selg kunst eller håndverk på Etsy

Du kan selge alle slags varer på Etsy på fritiden, fra håndlagde smykker til malerier og mer. Jeg har til og med sett CV-/CV-maler for salg der, så selv om du har en mer forretningsorientert ferdighet, kan du finne en måte å selge maler/varer på.

Og i likhet med Amazon, er Etsy en enorm markedsplass, så de har en stor kundebase. Det er fordelen med å selge på store nettsteder som Amazon eller Etsy; du trenger ikke å gå ut og begynne uten publikum eller kunder.

Så plattformer som dette lar deg komme raskere i gang uten å være en markedsføringsekspert.

Hvor lenge å tjene penger:

2-4 uker å komme i gang.

Hvor mye kan du tjene:

Som Amazon varierer dette sterkt. Du kan ikke tjene noe, eller det kan være en veldig lukrativ sidemass – tjene $1000-$3000 per måned eller mye mer, avhengig av hva du selger og hvordan du utfører.

16. Fotografering

Hvis du har kamera- og fotograferingsferdigheter av høy kvalitet, kan du tilby disse tjenestene i ditt lokale område. Du kan tilby portretter og hodebilder, bryllups- og forlovelsesbilder, kjæledyrbilder og mer.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Mindre enn 1 måned. Bare finn kunder og avtal et møte for å starte.

Hvor mye kan du tjene:

Alt fra noen få hundre dollar til tusenvis per måned avhengig av din nisje. (Profesjonelle hodebilder og bryllup/forlovelsesbilder er to nisjer som betaler godt).

17. Vend elementer på eBay

Dette er en klassisk og relativt enkel idé om sidepress, selv om det krever noen forhåndsinvesteringer for å kjøpe varer du planlegger å selge eller "snu" (som bare betyr å kjøpe noe for en relativt lav pris og selge det for høyere).

Du kan besøke lokale garasjesalg, bla gjennom craigslist eller besøke bruktbutikker for å finne varer som du kanskje kan selge for mer penger på eBay. Så lister du dem opp og venter på kjøpere.

For å øke sjansen for å lykkes, se etter det som allerede selger godt på eBay (og andre plattformer som eBay) før du investerer i noe! Dette vil begrense risikoen din.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

1-2 måneder eller mindre for å komme i gang.

Hvor mye kan du tjene:

Varierer sterkt avhengig av hva du selger og hvilket volum du kan kjøpe/selge det til. Du kan tjene noen hundre dollar, eller tusenvis. Du kan også tape penger hvis du kjøper varer og ikke klarer å selge dem til en høyere pris.

18. Power Washing

Dette er en annen sidemas som krever litt forhåndsinvestering, men som raskt kan lønne seg. Tanken er: Du kjøper enhøytrykksspyler(en maskin som skyter vann under trykk gjennom en liten slange for å rengjøre overflater), og deretter gå og finne kunder som vil betale deg for å rengjøre innkjørsler, dekk, tregjerder og andre overflater.

For å få flere kunder, lag en demovideo hvor du rengjør en innkjørsel og viser før/etter (høytrykksspyling får virkelig imponerende resultater hvis en overflate ikke har blitt rengjort på noen år eller mer, så video er den beste måten å vise dette og selg tjenesten din!)

Så hvis du ikke er redd for å investere litt på forhånd og jobbe ute, er dette en fin måte å tjene litt ekstra penger på.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

Innen en måned. Bare kjøp maskineriet og finn lokale kunder (på sosiale medier, lokale annonser eller distribusjon av papirannonser fra dør til dør med før- og etterbilder av arbeidet ditt).

Hvor mye kan du tjene:

På de fleste områder vil du tjene $150-300 per prosjekt, som tar mindre enn en arbeidsdag.

19. Pleiepleie

Hvis du har en gressklipper og annet gresspleieutstyr av høy kvalitet, og en lastebil for å transportere det, bør du vurdere å tilby lokale gresspleietjenester.

Dette kan inkludere plenklipping om sommeren, men også raking og løvkasting om høsten og gjødsling om våren. Andre tjenester du kan tilby inkluderer fjerning av ugress og hekkklipping.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

1-2 måneder på å finne kunder.

Hvor mye kan du tjene:

$50-150 per dag, eller mer hvis du har ansatte som jobber for deg og kan gjøre flere prosjekter.

20. Oversettelse

Hvis du snakker mer enn ett språk, kan du tilby oversettelsestjenester som mas. Alle slags virksomheter og personer trenger dokumenter oversatt – juridiske dokumenter, kontrakter og mer.

Du kan finne kunder gjennom nettsteder som Upwork.com og Freelancer.com, som er frilansmarkedsplasser for alle slags profesjonelle tjenester.

Hvor lenge å tjene penger:

1-2 måneder på å undersøke de nødvendige sertifiseringene (dette kan variere avhengig av hvor du bor) og deretter finne kunder.

Hvor mye kan du tjene:

$5-30 per time, muligens mer hvis du er høyt spesialisert (for eksempel en ekspert på juridiske dokumenter).

21. Transkripsjon

Transkripsjon er handlingen med å ta et stykke lyd- eller videoinnhold og skrive ordene ned slik at de kan leses. Hvem trenger dette og betaler for det? Mange podcaster liker å publisere hver episode i skriftlig format. Så det er ett eksempel.

Det er mange andre eksempler også. Ethvert selskap som tar opp lyd, telefonsamtaler, videopresentasjoner osv. kan også trenge dem i tekstformat. Og det er det du gjør som transkriberende – lytt og få det ned på papir (eller på en datamaskin, i det minste).

En god måte å finne kunder på er gjennom nettsteder som Upwork.com og Freelancer.com, store frilansnettsteder med kunder over hele verden.

Profftips: Hvis du bruker Upwork, sjekk ut vårprofileksemplersom du kan bruke til å optimalisere profilen din, og vår guide tilsende ut effektive Upwork-forslagå vinne jobber.

Hvor mye tid det tar å tjene penger:

Mindre enn én måned til å komme i gang.

Hvor mye kan du tjene:

$5-20 per time.

22. Nettbasert engelskundervisning

Hvis du har engelsk som morsmål, kan du kanskje tjene penger ved å lære språket på nettet.

Du må kanskje ta et nettkurs og få en sertifisering, avhengig av hvilken plattform du vil undervise på, men det er ikke alltid nødvendig.

Det er flere nettsteder/plattformer som du kan registrere deg med og begynne å undervise med (i bytte mot et kutt i inntektene). Noen er mer formelle enn andre.

Vi foreslår å starte med plattformer som:

  • https://www.vipkid.com/
  • https://www.cambly.com/en/tutors
  • https://teach.italki.com/application
  • http://www.englishuntusa.com/

Det er langt flere nettsteder også. Søk på nettet etter "nettsteder for å lære engelsk på nettet" for flere ideer.

En potensiell ulempe med dette sidemaset: Arbeidstidene kan være utfordrende hvis du underviser elever i forskjellige tidssoner. Mange mennesker som velger dette sidekjasset må sette merkelige tidsplaner, våkne veldig tidlig eller stå oppe sent for å undervise.

Hvis du ikke har noe imot det, så er det en fin måte å tjene ekstra penger nesten umiddelbart.

Hvor lenge å tjene penger:

En måned eller mindre.

Hvor mye kan du tjene:

$10-24 per time.

23. Barnevakt eller dyrepass

Å få betalt for å ta vare på barn eller kjæledyr er en av de mest langvarige sidemasene, som dateres tilbake til dager før internett. Hvis du ønsker å gjøre noe som ikke krever noen digitale ferdigheter, kan dette være en god sidemas for å gjøre fritiden om til penger.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

1-2 uker.

Hvor mye kan du tjene:

$8-15 per time.

24. Hundetur

Hvis du bor i en storby, har du sannsynligvis sett noen som går tur med 10 hunder om gangen, med et rot av sammenfiltrede bånd i hånden. Det er en god sjanse for at personen var en profesjonell hundekjører! Og de tjener penger – ofte mye.

Du trenger ikke forplikte deg til en langsiktig hundeturkarriere hvis du ikke vil, men det er fortsatt en lett (og lønnsom) sidemas som du kan starte i praktisk talt hvilken som helst by. Dessverre er dette ikke et like godt alternativ i et landlig område. Du ville slite med å finne kunder, og du ville kaste bort mye tid på å kjøre rundt og samle hver hund. Så dette er bare en god idé hvis du er en byboer.

Hvor lenge skal du begynne å tjene penger:

1-4 uker på å komme i gang.

Hvor mye kan du tjene:

$10–100+ per dag (mer i dyre byer som San Francisco eller New York, hvor kundene vil betale ekstra penger).

25. Kjør for Uber eller Lyft

Ved å avrunde listen vår kan du delta i "gig-økonomien" og kjøre for en samkjøringsapp som Uber, så lenge du eier et kjøretøy. Dette er imidlertid ikke så lønnsomt som noen tror, ​​fordi du må ta hensyn til kostnader for gass, forsikring og vedlikehold av kjøretøy.

Likevel, i riktig by, til riktig tid, kan dette være lukrativt og verdt å gjøre.

Hvor lenge å tjene penger:

1-2 uker.

Hvor mye kan du tjene:

$50-100+ per dag.

Hva er den mest lønnsomme sidepressen?

De mest lønnsomme og lukrative sidene er blogging, YouTube, salg på Amazon og hosting på Airbnb. Disse tar vanligvis lengre tid å komme i gang sammenlignet med de andre lettere side-hustle-ideene som er oppført ovenfor. Så det er en avveining mellom langsiktig lønnsomhet og tid som trengs.

For lønnsomme sidekjasninger som ikke tar lang tid å starte, se nærmere på frilansrådgivning, veiledning eller undervisning i en ferdighet du er ekspert på. Alle disse kan fortsatt gi deg seks sifre hvis de utføres godt, og har en tendens til å øke og begynn å tjene deg ekstra penger raskere enn ideene ovenfor.

Folk tjener også seks tall med andre alternativer på listen vår over lukrative sidekjassideer ovenfor. Så hvis du så noe annet på listen som ser spennende ut, bør du undersøke mer om hvor mye folk tjener før du tar et valg.

Er et sidekjas verdt det?

For de fleste er et sidekjas verdt det. Mange ideer om sidekjasninger kan gi seks inntektssiffer hvis de utføres godt, noe som kan endre livet og karrieren din (det endret mitt!)

Og vanligvis krever det bare litt fritid du bruker på å se Netflix eller surfe på sosiale medier. Det er mer enn én måte å tjene en sideinntekt på, så du kan velge hva som passer til timeplanen din, risikotoleranse og inntektsmål.

Å starte en idé kan også føre til flere muligheter. Mange mennesker starter én ting og ser deretter en ny mulighet og pivoterer (men de ville ikke ha sett den muligheten hvis de ikke bare startet noe!)

Av alle disse grunnene er et sidekjas absolut verdt det!

Slik lykkes du som entreprenør: Tips for å gjøre sidekjeftet ditt til en suksess

Fokus på One Side Hustle

Med så mange gode ideer ovenfor, kan det være fristende å prøve flere ting. Du kan tjene penger med et par av sidemassideene, ikke sant? Og er ikke mer ekstrainntekt bedre? Vel, tro det eller ei, du vil sannsynligvis tjene mer ekstra inntekt hvis du IKKE gjør mer enn én ting.

Å bli distrahert og revet mellom prosjekter vil bare føre til at de alle mislykkes. Ideelt sett bør du velge ett prosjekt som du kan bruke litt tid på hver dag.

Det er vanskelig nok å lære og starte én forretningsidé. Du må få alle fordelene du kan, og derfor bør du unngå ting som å jobbe med to prosjekter og dele opp tid og fokus.

Det var den beste delen, som jeg oppdaget selv da jeg sluttet å prøve å få flere sidekjasninger til å fungere og fokuserte på én ting: Hver eneste lille bit av mental energi jeg hadde gikk mot dette ene prosjektet. Jeg fikk så mange gode ideer plutselig, og det var da bloggen min (denne nettsiden) tok fart! Ikke før da.

Du kan prøve flere ting etter at en lykkes, men jeg foreslår at du velger en for å starte ... spesielt hvis du allerede har en fulltidsjobb og ikke har mye tid.

Ikke oppfinn hjulet på nytt

For hvilken som helst av ideene om sidemassing på nettet ovenfor, (eller til og med noen offline), kan du hente inspirasjon fra andre vellykkede sidehustlere og bedrifter i det området.

Jeg sier ikke å stjele/kopiere ting, men du kan ta generelle ideer og få inspirasjon fra logoer, maler, slagord, produktbeskrivelser, etc.

Ikke start med en tom side og oppfinn hjulet på nytt på alt. Du kan ta generelle ideer og mønstre som allerede fungerer for folk, og tilpasse dem.

Hvis du for eksempel skulle begynne å frilanse på et nettsted som Upwork, ville du spare mye tid og problemer ved å sjekke ut noen toppprofiler på nettstedet, og modellere dine for å sikre at det ligner deres.

Hvis du solgte på Amazon, vil du sjekke ut ting som: Hvilke produkter er bestselgere i deres kategorier? Hvordan ser produktbeskrivelsene deres ut? Hva klager folk på i anmeldelsene? (Slik at du kan sørge for å forbedre det med produktet ditt).

Slik får du raskt fart på en lukrativ sidemass – kopier det som fungerer! Ikke plagier, men ta inspirasjon fra andre.

Følg pengene

Det er lett å bli fanget av å "spille forretninger" i stedet for å gjøre forretninger. Bruk hver dag i uken på å justere logoen din. Bruk en hel dag på å skrive en "om"-side for bloggen din osv.

Ikke noe av det betyr mye i starten. Følg pengene. Fokuser på å tjene din første dollar.

Du er i dette for ekstra penger, passiv inntekt, penger ved siden av … ikke sant?

Det er det du trenger å få, eller de små detaljene som en "Om oss" nettside spiller ingen rolle.

Så fokuser på å ta handlinger som vil bringe deg nærmere inntektene. Hver liten bit av energien din bør gå til det de første månedene.

Etter det er det enkelt å få en bedre logo, sørge for at nettstedets «Om oss»-seksjon ser profesjonell ut, osv. Men ikke tenk for mye for å starte.

Den beste måten å få sidemaset til å fungere er å fokusere på å tjene penger så raskt som mulig.

Konklusjon

Du kjenner nå til noen av de beste lønnsomme og enkle sidemasene du kan hoppe inn i i år.

Vi innser at alles mål er forskjellig – så vi prøvde å inkludere en rekke ideer for alle, enten du håper å tjene millioner og slutte i hverdagsjobben for alltid, eller baretjene litt ekstra penger etter å ha blitt permittert.

Det er også noen mer uvanlige og kreative ideer du kan prøve. Visste du for eksempel at godterimaskiner foran på mangedetaljhandeler ikke butikkene eid av butikken? Noen betaler butikken for å sette dem der, og tjener penger på at folk legger inn en fjerdedel for å kjøpe godteri og leker!

Så det er egentlig ingen grense for hva du kan gjøre for å tjene penger hvis du er kreativ og villig til å gjøre research på nettet.

Forhåpentligvis fungerer denne listen med ideer til sidekjasninger som et godt utgangspunkt for å komme deg videre på reisen!

25 lukrative side-hustle-ideer for 2022 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 6632

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.